Claes's blog

Claes's blog

7mdr. gået med min DS3

Citroen DS3Posted by Claes E. Jensen Thu, March 31, 2011 11:10:34

Så fik jeg endelig taget mig sammen til at skrive lidt mere om min DS3.

Har nu haft den i lidt over 7 mdr. og kørt ca. 13.000km. i den i både sommervarme og vinter kulde med dertilhørende sne, slud og sjap.

Og ikke på et tidspunkt har jeg været ked af valget af bilen.

Kabinen har nærmest ingen støj og dufter stadig af ny bil når den har stået lidt i solen, materialerne er god kvalitet og slidstærke, eneste minus er jeg godt syns HiFi-pakken kunne have bidraget med lidt mere bund i lyden ifrohold til hvad den gør.

Et lille minus er motorens lyd hvis man kører lidt hurtigt op i omdrejninger, så lyder det mere som et barns raslelegetøj end en motor, der måtte der gerne have været lidt mere brum end rasle.

Vinteren var en sand fornøjelse, iført Michelin Alpin A4, 195/55-16, kom jeg sikkert frem hver eneste gang jeg bevægede mig ud.

Selv under en noget slem snestorm d. 24 hvor kæresten skulle køres ned til hendes familie på Møn, en tur der fra stensby hvor jeg kørte ud fra, normalt tager 30-40 min. pr. vej, tog her 2 timer hver vej, ikke fordi DS3'eren sad fast eller noget, men forbi vi måtte vente på alle de andre biler der sad fast og gjorde trafikken gik i stå.

Selv med 15cm. sne (måske mere flere steder) på vejen havde bilen ingen problemer med at komme frem og tyggede sig bare sikkert gennem sneen somom det var en 4x4 man kørte i. Da jeg nåede halvvejs og kom ud hvor det blev slemmere fik den monteret snesokker og så gik turen ellers videre.

Under glatte forhold føles DS3'eren også som et sikkert valg, ESP'en hjælper en hurtigt og promte og sammen med bilens perfekte vejgreb er det en leg at køre den når vejret viser sig fra den grimme side.

En skitur til Sverige i -20 blev det også til uden problemer.

Nu det så blevet forår og bilen skal gøres klar, desværre resultere den lyse farve i flyverust kan ses tydeligt og jeg må derfor igang med at fjerne det nu med en claybar, så der er nok en weekends arbejde forude der.

Skal også have monteret anhængertræk, har købt et Thule sæt med Jäger elektronik og aftageligt træk, efter hvad jeg kan se, er det nærmest så let det kan være, og bør ikke tage mere end et par timer og til en samlet pris på 2500kr. er det godt givet ud, for plads i DS3'eren kan jeg godt savne engang imellem når jeg har været vandt til en Seat Altea.

Bilen når snart de 20.000km. hvor den skal have sit første service, og som jeg plejer bliver det i Polen hos Citroën dernede, der kan give et service til ca. 1300kr. mod 3000kr. i KBH. og så det jo stadig med garanti da det er hos Citroën det bliver lavet.

Mere om det næste gang.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Claes E. Jensen Fri, May 27, 2011 13:10:15

Hej Thomas.

Jeg får serviceret i Gdansk, der ligger dog et par værkstedder, så skal lige se hvilket et jeg tager denne gang, men bliver nok www.citroen-postek.pl. Har pt. ikke fået lavet Citroen arbejde dernede. Sidst jeg var dernede var med min SEAT Altea.

Men bruger altid aut. værksteder da prisen der stadig ligger langt under uaut. i DK :D

I Gdansk kan det være svært at kommunikere med dem, nogle kan lidt engelsk andre lidt Tysk. Hvis man bare tager derned for Service og shopping vil jeg anbefale et værksted i Stetin istedet da du derved sparer 3 timers kørsel til Gdansk, de kan Tysk, men koster en smule mere pga. de ligger på tæt på Tyskland.

Posted by Thomas Poulsen Fri, May 20, 2011 08:01:07

Hej Claes. Tillykke med din nye bil virkelig flot og i en flot farvekombination. Gå et par meter væk fra den og betragt fronten så kan du se klare designreferencer til den oprindelige DS. Nu til et spørgsmål, på hvilket værksted i Polen får du service er det noget du kan anbefale? Jeg har selv både en Grand Picasso og en C 5. God weekend. Mvh. Thomas