Claes's blog

Claes's blog

Mens vi venter - Elbiler

Elbilambassadør (E.ON DK)Posted by Claes E. Jensen Fri, April 29, 2016 08:22:41

Mens vi går og venter på hvor næste hårde træk fra staten, hvordan de vil straffe folk der kører grønt. Har Tyskland netop annonceret en "hjælpepakke" til alle der vil købe El-bil. 30.000kr. i kontant rabat hvis man køber en Elbil og ca. 23.000k.r hvis man køber en Hybrid.

Så sidder man her i lille DK og glæder sig til at kunne leje en Elbil til en favorabel e-on pris. Men hvad nu hvis vi efter perioden bliver varme på at bil nr. 2 i fremtiden skal være en El"ert", så kan jeg heller ikke lade være med at tænke på hvor direkte dumt det er, det Danmark har gang i. Her tænker jeg selvfølgelig på den altid afgiftsplagede bilpark.
Nu havde man endelig chancen for et opgør med de forhadte afgifter, Elbiler og Hybrider kunne man have fortsat med at afgiftsfritage for altid.

Bevares det ville give et, på sigt, huld i statskassen, men det ville ske over en større årrække der ville sikre at vi (staten) kunne tilpasse sig det ændrede cashflow. Og ikke henover natten med et mia. huld til følge. Teknologien er stadig meget ny, selvom Elbilerne har eksisteret i mange år, er det først nu man rigtigt har set fremgang i den, og befolkningen skal stadig vende sig til tanken, hvorfor en udskiftning af fossile biler vil ske henover mange år.

Elbilafgift:
Bilens afgift ved fuldt indfasede regler beregnes, og der sættes et loft på 0,8 mio. kr. Over loftet på 0,8 mio. kr. betales fuld afgift. Under loftet betales en andel af afgiften. Under loftet stiger afgiftsbetalingen over indfasningsperioden: 20 pct. i 2016, 40 pct. i 2017, 65 pct. i 2018, 90 pct. i 2019 og 100 pct. i 2020.

I stedet kommer Danmark igen til at stå som et Uland blandt alle vores naboer der lystigt har åbnet gaveboden for kommende elbilister.

Norge: 0 afgift, 0 moms, kørsel i busbanerne, ingen vejskat, gratis opladning ved flere butikker. Gratis parkering er stoppet grundet klage til EU.
Sverige: Tilskud på 32.000kr. fra staten, ingen afgift
Tyskland: 30.000kr. i tilskud hvis du køber Elbil, ingen afgift
Danmark: Stigende afgift, fuld moms, ingen støtte, intet fradrag, parkering til fuld pris, hvis du kan finde en med plads mellem Drive-on bilerne. Og generelt intet incitament til at købe en elbil biler

Skal ærligt indrømme at kampagne her hvor vi får lov at lease til 2500kr. om md. Er eneste grund til at vi pt. vælger elbil, for med den kommende afgift, hvorfor skal vi så ikke bare vælge en benzinbil der kan tage os så langt vi vil uden de store pauser, bare der er tankstationer vi kan tanke på.


  • Comments(0)//www.eiken.dk/#post24