Claes's blog

Claes's blog

1- døgn gået med min nye bil

Citroen DS3Posted by Claes E. Jensen Fri, August 20, 2010 08:09:18

Så er første døgn gået med min nye DS3, sidder her, i slutningen af min 1. uges sommerferie og kigger ud på bilen der holder på p-pladsen foran min lejlighed badet i morgensolen og nærmest blænder mig i sit crome look.

Indtil videre er jeg fuldt ud tilfreds med bilen, der er dejligt plads i den på trods af kun 287liter bagagerum mod 427liter i min gamle. Heldigvis er der massere af aflægger plads, samt rum under gulvet i bagagerummet til det man sjællendt bruger, men gerne vil have med.

Bilen jeg har erhvervet mig er en 2200km. "brugt -demo" bil fra 07-06-2010 1.6 HDi D-Style med alt hvad man har brug for af udstyr, klima, regnsensor, p-sensor, LED i front, varme i sæderne, bluetooth, mp3, iPod styring, afto nedblænding af spejl, osv. osv. osv.

Var i går aftes (omkring en kl. 22.) ude og få fyldt bilen op (jo der det er billigst www.tjekbenzin.dk) og på tanken mens jeg står og fylder bilen op, kommer der en ældre herre kørende i hans ældre Citroen XC og det først han gør er at gå over og kigge på min bil og spørge om det en helt ny Citroen model, han havde selv altid haft Citroen, så han syntes det var en spændene lille model, og så kunne jeg sku ikke lade være med at smile smiley for ja selvfølgelig var det da, men aldrig før har jeg oplevet at have haft en bil som folk med passion for mærket kom hen og ville snakke om.

Mine tidligere biler har været: Seat Altea, Citroen Saxo, Opel Astra, Toyota Corolla og en Golf 1.8 86´. Alle sammen fine biler, men dagligdagsbiler uden noget specielt over dem.

Så der stod vi lige og fik snakket lidt sammen om mærket og bilerne, skøn følelse at kunne være med til, så allerede nu er der noget der siger mig DS3 godt kan gå hen og blive et ikon som den gamle DS, måske i stil med noget 2CV osv. dog efter dagens standarder selvfølgelig.

Kvalitetsfølelse i bilen har ihvertfald været i top, de 150km. jeg har nået at køre i den, dørene lukker med i puftn som på dyre biler og ikke et metallisk klonk! instrumenterne er ikke billige plastik ting, som f.eks. på den nye polo.
Og alt virker gedint bygget, og som kvalitet, ihvertfald set i forhold til f.eks. C1 og den. alm C3.

Skal snart på en uges ferie i det Jyske, så ser frem til at få testet bilen på lidt længere strækning, pt. har jeg da formået at få 21km/l ud af den på hovedsageligt Motorvej og by kørsel, mod 14-16km/l for min gamle bil.

  • Comments(0)//www.eiken.dk/#post14