Claes's blog

Claes's blog

7mdr. gået med min DS3

Citroen DS3Posted by Claes E. Jensen Thu, March 31, 2011 11:10:34

Så fik jeg endelig taget mig sammen til at skrive lidt mere om min DS3.

Har nu haft den i lidt over 7 mdr. og kørt ca. 13.000km. i den i både sommervarme og vinter kulde med dertilhørende sne, slud og sjap.

Og ikke på et tidspunkt har jeg været ked af valget af bilen.

Kabinen har nærmest ingen støj og dufter stadig af ny bil når den har stået lidt i solen, materialerne er god kvalitet og slidstærke, eneste minus er jeg godt syns HiFi-pakken kunne have bidraget med lidt mere bund i lyden ifrohold til hvad den gør.

Et lille minus er motorens lyd hvis man kører lidt hurtigt op i omdrejninger, så lyder det mere som et barns raslelegetøj end en motor, der måtte der gerne have været lidt mere brum end rasle.

Vinteren var en sand fornøjelse, iført Michelin Alpin A4, 195/55-16, kom jeg sikkert frem hver eneste gang jeg bevægede mig ud.

Selv under en noget slem snestorm d. 24 hvor kæresten skulle køres ned til hendes familie på Møn, en tur der fra stensby hvor jeg kørte ud fra, normalt tager 30-40 min. pr. vej, tog her 2 timer hver vej, ikke fordi DS3'eren sad fast eller noget, men forbi vi måtte vente på alle de andre biler der sad fast og gjorde trafikken gik i stå.

Selv med 15cm. sne (måske mere flere steder) på vejen havde bilen ingen problemer med at komme frem og tyggede sig bare sikkert gennem sneen somom det var en 4x4 man kørte i. Da jeg nåede halvvejs og kom ud hvor det blev slemmere fik den monteret snesokker og så gik turen ellers videre.

Under glatte forhold føles DS3'eren også som et sikkert valg, ESP'en hjælper en hurtigt og promte og sammen med bilens perfekte vejgreb er det en leg at køre den når vejret viser sig fra den grimme side.

En skitur til Sverige i -20 blev det også til uden problemer.

Nu det så blevet forår og bilen skal gøres klar, desværre resultere den lyse farve i flyverust kan ses tydeligt og jeg må derfor igang med at fjerne det nu med en claybar, så der er nok en weekends arbejde forude der.

Skal også have monteret anhængertræk, har købt et Thule sæt med Jäger elektronik og aftageligt træk, efter hvad jeg kan se, er det nærmest så let det kan være, og bør ikke tage mere end et par timer og til en samlet pris på 2500kr. er det godt givet ud, for plads i DS3'eren kan jeg godt savne engang imellem når jeg har været vandt til en Seat Altea.

Bilen når snart de 20.000km. hvor den skal have sit første service, og som jeg plejer bliver det i Polen hos Citroën dernede, der kan give et service til ca. 1300kr. mod 3000kr. i KBH. og så det jo stadig med garanti da det er hos Citroën det bliver lavet.

Mere om det næste gang.

  • Comments(2)//www.eiken.dk/#post17

1- døgn gået med min nye bil

Citroen DS3Posted by Claes E. Jensen Fri, August 20, 2010 08:09:18

Så er første døgn gået med min nye DS3, sidder her, i slutningen af min 1. uges sommerferie og kigger ud på bilen der holder på p-pladsen foran min lejlighed badet i morgensolen og nærmest blænder mig i sit crome look.

Indtil videre er jeg fuldt ud tilfreds med bilen, der er dejligt plads i den på trods af kun 287liter bagagerum mod 427liter i min gamle. Heldigvis er der massere af aflægger plads, samt rum under gulvet i bagagerummet til det man sjællendt bruger, men gerne vil have med.

Bilen jeg har erhvervet mig er en 2200km. "brugt -demo" bil fra 07-06-2010 1.6 HDi D-Style med alt hvad man har brug for af udstyr, klima, regnsensor, p-sensor, LED i front, varme i sæderne, bluetooth, mp3, iPod styring, afto nedblænding af spejl, osv. osv. osv.

Var i går aftes (omkring en kl. 22.) ude og få fyldt bilen op (jo der det er billigst www.tjekbenzin.dk) og på tanken mens jeg står og fylder bilen op, kommer der en ældre herre kørende i hans ældre Citroen XC og det først han gør er at gå over og kigge på min bil og spørge om det en helt ny Citroen model, han havde selv altid haft Citroen, så han syntes det var en spændene lille model, og så kunne jeg sku ikke lade være med at smile smiley for ja selvfølgelig var det da, men aldrig før har jeg oplevet at have haft en bil som folk med passion for mærket kom hen og ville snakke om.

Mine tidligere biler har været: Seat Altea, Citroen Saxo, Opel Astra, Toyota Corolla og en Golf 1.8 86´. Alle sammen fine biler, men dagligdagsbiler uden noget specielt over dem.

Så der stod vi lige og fik snakket lidt sammen om mærket og bilerne, skøn følelse at kunne være med til, så allerede nu er der noget der siger mig DS3 godt kan gå hen og blive et ikon som den gamle DS, måske i stil med noget 2CV osv. dog efter dagens standarder selvfølgelig.

Kvalitetsfølelse i bilen har ihvertfald været i top, de 150km. jeg har nået at køre i den, dørene lukker med i puftn som på dyre biler og ikke et metallisk klonk! instrumenterne er ikke billige plastik ting, som f.eks. på den nye polo.
Og alt virker gedint bygget, og som kvalitet, ihvertfald set i forhold til f.eks. C1 og den. alm C3.

Skal snart på en uges ferie i det Jyske, så ser frem til at få testet bilen på lidt længere strækning, pt. har jeg da formået at få 21km/l ud af den på hovedsageligt Motorvej og by kørsel, mod 14-16km/l for min gamle bil.

  • Comments(0)//www.eiken.dk/#post14

Ny bil

Citroen DS3Posted by Claes E. Jensen Thu, August 19, 2010 23:47:09
Så blev det dagen hvor jeg fik ny bil.

En flot og sporty Citroen DS3 1.6HDi D-Style.

Vil løbende ligge billeder op af den her samt Info om hvordan den er at køre i.

  • Comments(0)//www.eiken.dk/#post13